Lijst 2018

(Van links naar rechts: Wim Schmidt, Sjane Marie Koppers, Theo Kerstholt, Dejana Dupovac, Jan de Laat, Toby Tredgett, Maurice Veurman, Rachid Karkache, Jitske Janmaat, Patricia Vos)


1. Jan de Laat 2. Sjane Marie Koppers 3. Wim Schmidt
Gaardenbuurt Binnenstad Bloemendaal
“Ik wil graag doorgaan met Gouda weer financieel gezond te maken zodat elke Gouwenaar, ongeacht achtergrond of opvatting, daarvan kan profiteren.” “Als logistiek manager ben ik gewend om problemen op te lossen. En dat je samen meer bereikt wanneer je niet op je eigen eilandje blijft zitten. Ik wil mijn kennis en kunde inzetten om een hardnekkige armoede en het hebben van schulden aan te pakken in Gouda.” “Als vrijwilliger en gepensioneerde zet ik mij graag in voor mijn mede Gouwenaar (60+). Ik wil dat Gouda financieel gezonder wordt en dat er minder regeltjes komen.”
4. Rachid Karkache 5. Jitske Janmaat 6. Theo Kerstholt
Goverwelle Hoevenbuurt Binnenstad
“Als ambtenaar bij de Douane Schiphol houd ik van strakke handhaving. Als raadslid in Gouda zal ik me blijven inzetten voor de veiligheid en het tegengaan van werkloosheid.” “Ik werk bij Justitie en Veiligheid en wil me graag inzetten voor welzijn en jeugd. Wat er op straat speelt staat soms te ver af van de protocollen die in Den Haag worden bedacht. Daar wil ik via de lokale partij Gouda Positief wat aan gaan doen.” “Met mijn ervaring als Lean- en verbetermanager ga ik Gouda Positief maken en voorbereiden op de toekomst. Dat ga ik doen in verbinding, in gesprek en in actie. Ik ga de daad bij het woord voegen, dat mag u van mij verwachten. Samen realiseren wij een bruisend Gouda!”
7. Maurice Veurman 8. Toby Tredgett 9. Patricia Vos
Wervenbuurt Overal in Gouda Gouda-Noord
“Ik heb een tijdje in de bijstand gezeten en dan ervaar je pas echt hoe de gemeente je behandelt. Dat zette mij ertoe aan actief te willen worden bij de lokale partij Gouda Positief om onder andere daar wat aan te willen doen.” “Als kleine horeca-ondernemer vind ik dat er veel meer uit die mooie stad Gouda gehaald kan worden. Via de lokale partij Gouda Positief kan ik me ,zonder gebonden te zijn aan landelijke agenda’s, inzetten voor o.a. de leefbaarheid. “ “Als jonge ondernemer ben ik geboren en getogen in Gouda. Ik wil me graag inzetten met de lokale partij Gouda Positief om het voor alle inwoners zo fijn mogelijk te maken. Vooral voor jongeren wil ik het interessant maken om in Gouda te blijven.”
10. Dejana Dupovac
Nieuwe Park
“Ik woon nu 25 jaar in Nederland en vind dit een mooi moment om me in te gaan zetten voor onze samenleving. De ideeën van de lokale partij Gouda Positief spreken me aan, ik wil me inzetten voor een mooie en schone stad!.”

Vier vrouwen bij de eerste tien op de lijst van Gouda Positief.
(Van links naar rechts: Jitske Janmaat, Sjane Marie Koppers, Patricia Vos en Dejana Dupovac)

Bovenstaande fotografie door Kaj Venhuizen www.kajvenhuizen.com


     
11. Jan Willem Eelkman Rooda 12. Dymphna Bazen 13. Soufyan El Yaakoubi
Nieuwe Park
“Ik ben gepensioneerd IT-adviseur, op dit moment actief in diverse vrijwilligersorganisaties in Gouda en daarbuiten.
Ik zet me graag in voor Gouda Positief, omdat die partij heeft laten zien dingen voor elkaar te kunnen krijgen, op een manier die me aanspreekt: open, eerlijk en consequent, met kansen en verantwoordelijkheden voor iedereen.”
“Ik ben directeur van Stichting De Kring Gouda, een Goudse vrijwilligersorganisatie die praktische hulp verleent aan die inwoners van Gouda die dat kunnen gebruiken. Al jarenlang zet ik mij daarvoor met hart en ziel in. Gouda Positief heeft laten zien dat zij ook betrokken zijn en de problemen wil aanpakken. Ik wil hen daarbij steunen.” “Met mijn 18 jaar ben ik de jongste op de lijst. Ik ben teamleider bij de Action in Gouda en studeer. Daarnaast vlog ik en ben ik veel met jongeren in de stad bezig. Bij Gouda Positief voel ik me thuis omdat deze partij veel voor elkaar kan krijgen voor jongeren.”
14. Brigitte Dreher 15. Alwin van der Heide 16. Elizabeth Witzier-van Welie
Goverwelle Bloemendaal Gouda Noord
“Ik ben directeur/ eigenaar SF-S, beveiliging, service, re-integratie en begeleiding.
Ik sluit me graag aan bij Gouda Positief omdat wij samen door kennis en kunde Gouda gezond willen maken.”
“Ik ben lid van Gouda Positief sinds de oprichting omdat deze partij zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. In tegenstelling tot andere partijen. In het dagelijks leven ben ik ondernemer- en manager met veel ervaring in HRM en creditmanagement, detachering, recruitment, headhunting, coaching, en salesmanagement. Gastdocent.” “Als verloskundige kom ik uiteraard veel bij mensen thuis. Ik ervaar dan vaak hoe moeilijk mensen het kunnen hebben in hun strijd om het bestaan. Ik heb me jaren geleden al aangesloten bij Gouda Positief omdat ik zie dat deze partij van doeners ook op dit vlak Gouda en inwoners weer gezond kan maken.”
   
17. Ceriel Lodiers 18. Marjolijn Rispens 19. Johan Weeber
Binnenstad Achterwillens Binnenstad
“Ik ben jurist en HRM specialist. Na jarenlang veel gewerkt te hebben en een gezin gesticht, vond ik het nu wel eens tijd worden om me maatschappelijk voor mijn woonomgeving in te zetten. Waar kun je dat mooier en beter doen dan bij de lokale partij Gouda Positief. Verder zit ik ook nog in de ouderraad van de school van mijn kinderen.” “Ik ben naast bestuurssecretaris en verzuimmanager in een ziekenhuis én mijn gezin de afgelopen acht jaren als raadslid voor Gouda Positief actief geweest. Vooral het sociale domein heeft mijn volle aandacht gehad en ik ben trots op wat we hebben bereikt. Het sociale domein wordt nog belangrijker de komende jaren. Na acht jaar vind ik het een goed moment om het stokje over te dragen aan enthousiaste en kundige mensen binnen de partij.” “Als fractievoorzitter en lijsttrekker vind ik het een eer dat ik mezelf in de gemeenteraad voor de stad in heb mogen zetten. Veel kiezers in Gouda herkennen zich in onze aanpak. Ik kijk met trots en plezier terug op de afgelopen acht jaren. We hebben onze positie als nieuwe lokale partij Gouda Positief wel echt moeten veroveren. Maar niet voor niets. We hebben inmiddels voor onze inwoners en ondernemers veel bereikt, maar er is ook nog veel te doen. Anderen staan nu klaar om het stokje over te nemen om Gouda verder te verbeteren.”
 
20. Feikje Wittermans 21. Jos Verhulst 22. Els van der Naalt
Bloemendaal Goverwelle Binnenstad
“Ik werk als business development manager bij Vopak in Rotterdam (Vopak doet bulkopslag van olie, gassen en chemicaliën voor anderen). Ik ben actief voor Gouda Positief omdat ik zie dat zij op een goede manier met leuke mensen bijdragen aan een veilige, gezellige, financieel gezonde stad met voldoende faciliteiten voor iedereen.” “Ik werk landelijk als adviseur in de projectontwikkeling zie in de praktijk waar het bij gemeenten goed gaat en waar niet. Er is momenteel een enorme behoefte aan (goedkope) woningen maar sommige gemeente krijgen dit niet gebouwd. Ik zet me graag in voor Gouda Positief omdat ik zie dat deze partij zaken voor elkaar krijgt die tot voor kort in Gouda niet mogelijk waren.” “Ik heb een eigen praktijk voor coaching en counselling. Ik constateer dat lokale politiek zowel het beste als het slechtste in mensen naar boven kan halen. Ik denk dat je bij een lokale partij als Gouda Positief het meest verzekerd kunt zijn van oprechte motivaties van mensen om de lokale politiek in te gaan. Daarom steun ik deze partij.”
23. Jan van Lokhorst 24. Geertruida de Hollander-Boersma 25. Herman Schoenmaker
Raambuurt Nieuwe Park Binnenstad
“Het is belangrijk dat Gouda zijn eigen kunstenaars waardeert. Ik wil dat zij ook benaderd worden wanneer mooie opdrachten te vergeven zijn. Daarom zet ik mij in voor Gouda Positief, omdat deze partij alleen lokaal is en dus meer kan betekenen voor lokale kunstenaars.” “Ik ben vanaf de oprichting actief geweest voor Gouda Positief en blijf mijn betrokkenheid tonen door onderaan op deze kieslijst te willen staan.” “Samen met mijn vrouw ben ik eigenaar van Bangkok City in de mooie Goudse Binnenstad. Ik vind het een eer om als lijstduwer op de lijst van Gouda Positief te staan. Ik heb de afgelopen jaren gezien wat deze partij voor de stad heeft gedaan. Ik heb er vertrouwen in dat de zaken die nu niet goed gaan in de stad, ook goed opgepakt gaan worden. En anders zal ik me er zelf wel tegenaan gaan bemoeien…”